Foredrag, møder og byvandringer
Tirsdag den 8. okt. 2024. kl. 19.00-21.00. Festsalen, Wiedergården. Dørene blev åbnet kl. 18.30.
Professor Tribinis datter Aase Tribibi Clausen fortalte og underholdt.
Dragør Kirkekontor havde tilbudt, at gæsterne den aften kunne benytte kirkens P-pladser.
Aase Tribini Clausen fortalte for 95 fremmødte medlemmer om, hvad det vil sige, at være en kendt mands datter. Om en eventyrlig fader og om en opvækst i gøgl-cirkus- og trylleri.
Den folkekære gøgler professor Tribini døde 13. november 1973. Men huskes stadigt!
Aase Tribini optrådte med sin far fra hun var tre år. Et tilbageblik fra et oplevelsesrigt gøgler liv, hvor hun blev savet over utallige gange, spillet fodbold med Dirch Passer og optrådt for de kongelige.
Aase Tribini fortalte om hendes fars forgænger, Professor Labri og om dengang i trediverne hendes far optrådte sammen med hendes mor. Kendt som " 2 Tribini's".
Aase og hendes et år ældre bror deltog i forestillngerne fra 1948-1949. Ikke af pligt, men fordi de begge synes det var sjovt at lege.
Hendes far fortalte om, at dengang kunne man ikke bare skifte navn Hendes far måtte IKKE kalde sig Tribini, da det var et reserveret familienavn. Kong Frederik IX sørgede personligt for, at "Nielsen" blev ændret til "Nielsen Tribini". Selvfølgelig var Professoren på Amalienborg for at takke, og de to lune herrer hyggede sig under mødet.
Både hendes mor og far lagde vægt på, at skolehjemmearbede blev passet ud over selvfølgelig selve skolen. De rejste en del i Danmark uden for Bakkesæsonen og her var det dengang en udfordring at nå sidste færge søndag aften, så børnene kunne møde i skolen næste dag.
Aase fortalte om flere pudsige episoder med familiens campingvogne.
Allerede i 1957 fik professoren ideen med "Julemændenes verdenskongres". De mange julemænd, der underholdt i december rundt omkring, mødes om sommeren på Bakken. Senere kom udenlandske julemænd til og pressen mødte talstærkt på for at få nogle skud, f.eks. når julemændende var på Bellevue Strand eller drog gennem København til stor undren for mange turister.
I filmen "Bag de Røde Porte" fra 1951 skulle Ib Schønberg være gøgler. Han lånte "uniformen" med de mange medaljer og skuespilleren kom tit på besøg i teltet, bl.a. for lære nogle af de lange remser, som Tribini var kendt for.
Professoren har selv medvirket i flere danske spillefilm.
Skulle hilse og sige, at det havde været en fornøjelse at genbesøge med et oplagt publikum.
Glimt fra aftenen. (Fotos: Dines Bogø og Ole Larsen).