Afholdt arrangement.
Tirsdag den 4. september 2018. Søvang i 100 år.


Kl. 19.30 - 21.40. Festsalen, Wiedergården.


Claus Ehlers og Dines Bogø fortalte om Søvang, krydret med mange fotos og filmklip.
Søvang. Bogø og Ehlers Søvang. Bogø og Ehlers Søvang. Bogø og Ehlers
81 deltagere deltog. Ud over den generelle gennemgang om området i 100 år blev der også tid til afsnit om badebroer og forretninger.Søvang. Bogø og Ehlers Søvang. Bogø og Ehlers Søvang. Bogø og Ehlers Søvang. Bogø og Ehlers Søvang. Bogø og Ehlers
1939. Klip fra film.

Søvang. Bogø og Ehlers
Oktober 1999. Udsnit af Søvang taget af Dragør Luftfoto.

SØVANG fylder 100 år


Med sine 650 boliger på selvstændige matrikler er Søvang Danmarks største grundejerforening.

Foreningen blev stiftet ved et møde den 25. september 1918 på Stjernekroen i Sundby af ca. 100 nybagte og fremmødte grundejere.

I anledning af det runde jubilæum afholder Dragør Lokalhistoriske Forening en foredragsaften, hvor Søvangs interessante historie og udvikling bliver fortalt af Dines Bogø og Claus Ehlers.

Foredragsholderne har begge haft Søvang tæt inde på livet. Dines Bogø har intenst dyrket Søvangs historie i sit forfatterskab, og Claus Ehlers har haft Søvang i blodet gennem 70 år, som ivrig og aktiv indbygger, som stifter af Søvangs Brobisser og som formand for grundejerforeningen gennem en halv snes år. Foredraget med indlagte historiske filmklip finder sted i Wiedergårdens Festsal tirsdag den 4. september kl. 19.30 for foreningens medlemmer og for personer med særlig interesse for Søvang.

I udvidet form afholdes efterfølgende foredrag for Grundejerforeningens medlemmer søndag den 16. september kl. 14.30 i Baggersmindelejren som optakt til de forestående jubilæumsfestligheder.

Søvang. Bogø og Ehlers
Indkaldelsen i Københavns aviser til det stiftende møde.

Søvang. Bogø og Ehlers
Søvang er en selvstændig by i sig selv, og dækker et område på godt 80 tønder land.
Omtale: Dragør Nyt ..... Dines Bogø .... Omtale: Dragør Nyheder ..... Dines Bogø .... Omtale: Amager Bladet