Afholdt arrangement.
Onsdag den 5. oktober 2016. Kl. 18.00 - 21.15.


Baggersmindelejren, Fælledvej 132 blev opført for 100 år siden.
"Smag på Dragør", "Dragør Lokalhistotiske Forening" og "Frelsens Hær" havde arrangeret 100 års jubilæumsfest.

I efteråret 1916 opførte Krigsministeriet Baggersmindelejren på Fælledvej. I 1919 købte Frelsens Hær lejren, der åbnede som sommerlejr året efter.

Baggersmindelejren Baggersmindelejren Baggersmindelejren Baggersmindelejren Baggersmindelejren Baggersmindelejren

Fotos fra aftenen ......... Dines Bogø ... Videoklip fra aftenen ......... Dines Bogø ... Baggersminelejren: Generelt
Baggersmindelejren
I anledning af 100-året mødtes vi til rundvisning, noget god mad og lidt om lejrens historie. Arrangører: Frelsens Hær, "Smag på Dragør" og "Dragør Lokalhistoriske Forening".

Kl. 18.00 bød Claus Ehlers, DLF velkommen til de 106 deltagere fra de to foreninger og takkede Frelsens Hær for husly og opdækning m.v.

Landsleder for Frelsens Hær i Danmark oberst Hannelise Tvedt takkede foreningerne, fordi de ville med til at markere, at lejren blev opført for 100 år siden. Hannelise Tvedt fortalte kort generelt om Frelsens Hær.

Sammen med de daglige ledere Luna og Torben Schiødt samt Terje og Hannelise Tvedt, Frelsens Hær blev deltagere vist rundt i lejren i to hold.

Deltagerne så legepladserne, pavillon A med lejligheder, pavillon D med soverum og pavillion G med opholdsstue.

"Smag på Dragør" havde arrangeret en særlige tilpasset Amagergryde efterfulgt af æblegrød/flødeskum samt kaffe.

Ved middagen underholdt Bente Thers på harmonika med melodier med relation til perioden 1914-18 og potpourri med franske sange. Claus Ehlers lagde for med fællessang "Bordets glæder" med ny tekst til "Smag på Dragør".

Dines Bogø fortalte suppleret med mange fotos om begivenhederne på Sydamager under 1. Verdenskrig med indkvartering af de mange soldater på gårdene, efterfulgt i 1916 af bygning af fem baraklejre på Amager, da krigen tilsyneladende ikke stod foran snarlig afslutning.

En kort periode blev Baggersmindelejren anvendt som lazaret for tidligere allierede krigsfanger, der var på vej fra Tyskland til deres hjemlande. Franske og belgiske krigsfanger boede i lejren.

I november 1919 købte Frelsens Hær lejren af Krigsministeriet og året efter i august var man klar til at modtage de første børn på sommerlejr.

Fra 1940 til 1947 blev lejren anvendt til ande formål. Først ubenyttet på grund af Besættelsen og fra 1943 til 1947 var lejren beslaglagt og anvendt til træningsskole for tyske soldater og senere som lejr for tyske flygtninge.

Frelsens Hær har fra genovertagelsen i 1947 renoveret og udbygget lejren flere gange, så den i dag stadig fremtræder som en moderne velholdt lejr.

En af deltagerne bragte en hilsen fra Johnna Baggers. Hun har skrevet en illustreret beretning fra sin tid som medhjælper i 1961.

Baggersmindelejren - Dragør Nyt

Se mere om den 100 årige lejr her: ... www.baggersmindelejren.lokalhistorier.dk