Afholdt arrangement.. Bogø ..Webmaster: Dines Bogø
Søndag den 4. september 2022. Guidetur på Fristranden Kl. 14.00 - 15.40.


Byvandring på Øresunds Allé og sideveje. Mødested mellem villaerne "Villa Pynten" og "Villa Strandhjem". Hjørnet af Løkkerenden og Strandstien.

Turen var på ca. 980 m og varede lidt over 1½ time.

Pause med drinks hos Lennart Gutfelt på Øresunds Allé 11. Her var der sørget for borde og stole flere steder i haven. Deltagerne beholdt plastikglas, da der også var udskænkning ud for Øresunds Allé 81, da turen sluttede.

Undervejs var der mulighed for på mobiltlf. eller tablet via link: www.153.dk at se ældre fotos af bygninger på vejen.

Alle fotos (Postkort, Historisk Arkiv i Dragør og DB's arkiv) kan nu ses samlet her. Der var 76 deltagere og vejret var perfekt.

Marianne Bogø. Udvalgte fotos fra turen her.

Torben Stender. Udvalgte fotos fra turen her.

Guidetur Guidetur
1937 og 2022. Guidetur på Fristranden med Dines Bogø.

Havnebanen - Guidetur Havnebanen - Guidetur Havnebanen - Guidetur Havnebanen - Guidetur
Da Amagerbanen blev planlagt i 1906 havde man en idé om at videreføre et spor fra Dragør Station til Dragør havn. Arealet blev eksproprieret. Da Havnebanen ikke blev anlagt kunne de tidligere ejere leje deres jordstykke af Amagerbanen. I trediverne var den årlige leje 2 kr., fortæller en ansat ved Amagerbanen, der var rundt for at opkræve beløbet. Arealet måtte ikke bebygges. I 1969 fik grundejerne endelig mulighed for at tilbagekøbe arealerne. Palle Dyreborg, Øresunds Allé 3 havde med kridt markeret, hvor banen skulle have været. Amagerbanen anvendte korte skinnestykker som skelmarkering i 1906. Man finder stadig de lodrette skinnestykker i haverne.