Afholdt arrangement.
Lørdag 30. september 2017. Kl. 14.00-16.15. Guidetur med Martin Hans Borg.

Besøg i Dragør, på Kirkegården og i Skibsrederens Have.


Mødested: Dragør Kirke, Kirkevej 170, 2791 Dragør


Dragør Kirke
Dragør Kirke. Historikeren Martin Hans Borg fortæller om udvalgte gravsteder og efterfølgende om kirken. Foto fra 2002.

Dragør Kirke
Omtale i Dragør Nyt, den 26. september 2017.

På sensommerens kirkegårdsvandring tager vi en spadseretur rundt i Dragørs historie ved at besøge gravsteder for de mange personligheder, der er begravet på Dragør Kirkegård.

Martin Hans Borg vil f.eks. berette om kunstmaleren Christian Mølsted, direktør Vilhelm Wieder, skibsreder Hans Isbrandtsen og kaptajn H.N.J. Mærsk-Møller, som hver især satte sit præg på byens historie og verdenen udenfor.

Måske lægger vi også vejen forbi gravstedet for kaptajn Harald Hansen Taarnby, der var Dragør Museums første kustode, og efter al sandsynlighed besøger vi ligeledes gravstederne for nogle af skibsreder H. N. Jeppesens syv døtre.

Hvem var egentlig “Tante Grethe”, der blev inviteret til kaffe hos skibsreder A. P. Møller?

Et spørgsmål om, hvorfor nogle af gravminderne er formede som en knækket søjle bliver også besvaret.

Efter kirkegårdsvandringen byder foreningen på en lille forfriskning i "Skibsrederens Have", der er nabo til kirkegården.

Derefter besøger vi Dragør Kirke, hvor Martin Hans Borg fortæller videre om byens kirkehistorie med fokus på vores nuværende kirke.


Dragør Kirke - Lokalhistorisk Forening
Se udvalgte fotos. Tryk på Tumbs eller her.

115 deltog i arrangementet.

I skibsrederens Have på Stautz Allé takkede ejerforeningens formand Martin Lönborg formand og næstformand for Dragør Museumsforening og Lokalhistorisk Forening for indsatsen med at genetablere Skibrederens Sti.

Dragør Kirke - Lokalhistorisk Forening Dragør Kirke - Lokalhistorisk Forening
Claus Ehlers og Dines Bogø modtog deres symbolske nøgler den 7. juli 2017 af Erik Drøidal og Martin Lönborg. Martin Hans Borg og Carsten D. Maass modtog deres nøgler til den meget omtalte låge den 30. september 2017.